5 heta trender för den som ska renovera badrummet

Renovering är väl något av det bästa som finns. Det är otroligt kul att renovera i hemmet och att till slut få se resultatet, efter att ha gått runt och väntat i flera veckor. Det finns ju dessutom många olika platser i ens bostad som man kan renovera, allt för att komma steget närmare drömhuset. Ett rum som är extremt populärt att renovera är badrummet! Alla drömmer väl ändå om att ha ett riktigt snyggt badrum att visa upp för sina gäster? Det är nästan så att man skulle kunna köpa ett helt nytt hus – bara för att det har ett snyggt badrum.

Inom den stora världen av renovering finns det trender som kommer och går. Vissa år ska allt vara unikt och ha starka färger, medan året efter bjuder på jordnära kulörer och naturliga material. Det kan vara en djungel att hänga med i trenderna men tumregeln är att alltid renovera med framförhållning. I den här artikeln kommer vi att ta upp 5 av de hetaste badrumstrenderna 2022 – som ni absolut bör ha i åtanke om ni är i fasen av att genomföra en badrumsrenovering Stockholm.

  1. Dova färger i jordnära kulörer

Starka färger i all ära men nu satsar vi mer på jordnära kulörer i dova färger. Helst kan man försöka implementera lite mörkare färger när man gör en renovering Stockholm – kanske grått, mörkgrönt eller till och med svart. Det skapar en lite mystisk och mysig känsla genom hela rummet.

  1. Naturligt material

Inte för att man kanske generellt har kvar plastmattor i badrum längre, men ändå. Naturliga material är vad som är inne just nu – och så är det bara. Försök gärna att lägga till detaljer i trä, eller inredning i natursten. Det skapar en med elegant och rogivande känsla och passar dessutom bra ihop med de dova färgerna.

  1. Bort med marmor – in med natursten och microcement

Om man ska renovera badrum Värmdö helt och hållet, där man byter ut allt, då är det dags att satsa på natursten och microcement. Precis som vi nämnde tidigare skapar dessa material en rogivande och lyxig känsla, samtidigt som det ser minimalistiskt och elegant ut. Det är verkligen det trendigaste som finns just nu! Kolla bara in alla kändisars hus. Marmor är ute – naturen är inne.

  1. Spa-känsla är allt man vill ha

Ni vet när man går på spa och deras badrum och hela atmosfären i lokalen är sådär mysig, dov, mystisk och vacker? Precis så vill man ju såklart att ens eget badrum ska se ut. Spa-känslan har egentligen varit trendig i många år, men precis som hemma-trenderna, förändras också trenderna för hur ett spa ska se ut. Alla tips vi har nämnt här ovan är bra hjälp för att implementera spa-känslan i badrummet.

  1. Satsa gärna på dovt ljus och en mysig känsla

Ett badrum bromma är en plats i huset där man vill kunna slappna av. Det är där man gör sig redo för dagen, och där man gör sig redo för att avsluta dagen. Det är också där man vill kunna hälla upp ett bad, tända lite ljus och bara slå sig till ro. Så varför skulle man renovera på andra sätt än de som skapar just den där rogivande känslan? Med hjälp av färg, inredning och belysning kan man med enkla medel förvandla ett tråkigt badrum – till en rogivande oas. Ett bra tips är att satsa stenhårt på just belysning, det kan göra underverk för den som kanske inte har tid eller råd att genomföra en hel-renovering. Installera spotlights och använd inredning för att förverkliga känslan.