Hacka hastigheten på bredbandet

Hacka hastigheten på bredbandet

Ett bra internet är ett snabbt internet, det vet alla. Det finns många sätt att optimera sin internethastighet på. Dels genom att alltid hålla sig uppdaterad med det snabbaste och bästa abonnemanget, alltid ha den senaste mjukvaruuppdateringen och se till att man har en router som presterar bra. Man kan även ta till andra åtgärder för att se till att ens internethastighet alltid är på topp.

Skippa trådlöst

Genom att anlita en konsult för kabeldragning kan man slippa att surfa trådlöst och istället koppla upp sig direkt mot routern via sin dator. Trådlöst är snabbt, men att använda nätverkskabel är ännu snabbare då man får internet direkt från källan.

Om man sysslar med gaming, eller andra saker som kräver en otroligt snabb hastighet, är det alltid att rekommendera att koppla upp sig direkt via nätverkskabel. På så vis kan man säkerställa att man alltid får den maximala hastigheten på sitt nätverk – oavsett var i huset man befinner sig.  En duktig Itsupport kan hjälpa dig få allt att fungera smärtfritt.

Förbättra signalen

Ytterligare ett hack för att maximera sin hastighet är att placera ut routern centralt i huset. Se till att ingenting blockerar signalen såsom tjocka väggar eller annan hushållselektronik. Genom att alltid hålla sin router uppdaterad, såväl som placera den nära enheten som ska användas, kan man maximera hastigheten och få ett blixtsnabbt internet. Om man bor i ett stort hus kan man dessutom placera ut accesspunkter som stärker routerns signal till flera olika rum samtidigt.

Om man vidtagit alla dessa åtgärder och ändå upplever att hastigheten inte är vad den borde vara, bör man kontakta en nätverkstekniker som kan se över problemet. Det kan vara ett problem som ligger hos leverantören, såväl som ett större problem i fastigheten som kräver att större åtgärder vidtas. Det är lätt att få kontakt med en tekniker genom att ringa sin internetleverantör och förklara problemet.